Kategori İK & Yönetim

Tokyo metrosunda küçücük bir suşi dükkanında dünyanın en iyi suşi şefi çalışır. Jiro adındaki bu suşi şefi 85 yaşındadır ve 3 Michelin yıldızına sahip tek suşi şefidir. Pirinç ve balıktan oluşan bu basit yemeği olağanüstü hale getirerek ünlenen Jiro Japonya tarafından milli değer ilan edilmiştir. Jiro ile ilgili bir belgesel film bile çekildi. Bu filmin altyazılı bir kısmını aşağıda izleyeceksiniz. Tüm bu üne rağmen Jiro bu yolculuğa daha yeni başladığını söylüyor ve bize çalışmak ve başarı 4 harika öğüt vererek başarısının sırrını açıklıyor.

  1. Mesleğinizi seçtikten sonra kendinizi işinize vermelisiniz.
  2. İşinize aşık olmalısınız
  3. İşinizden hiç şikayet etmemelisiniz
  4. Hayatınızı becerinizde ustalaşmaya adamalısınız

Jiro, basit, sade ve kusursuza yolculuk yapıyor. Bunu belgeseli izlerken anlayabiliyorsunuz. İşine çok saygı duyuyor. Tutku ile mükemmelliğe doğru yol alıyor. Biz de işimize bu tutkuyla ve disiplinle sarıldığımız an başarıya daha da yaklaşacağız.

Yorum yazın

Yorum